Pontosabb Infórmációk a Csárdásrekord Kísérletről

Mint ahogyan az eleink is táncmulatsággal ünnepelték meg a jeles alkalmakat, mi is egy nagy közös táncra készülünk, amikor elszármazott és itthon maradott, gyerek és felnőtt, gyergyói és máshonnan érkezett együtt ropja a csárdást a Főtéren. A szórakozás és ünneplés mellett egyúttal rekordkísérletnek leszünk részesei. A rendezvény célja, hogy ez a hely és ez az időpont legyen az, amikor a világon a legtöbben táncolják egyszerre, egy helyszínen a csárdást – így adjuk tudtára a világnak, hogy milyen különleges értékeket őrzünk, hogy érdemes közelebbről is megismerkedni vidékünkel.

A rekordhoz szükséges, hogy minden táncos bejelentkezzen, hogy ott van, részt vesz a táncolásban. Az előzőleg regisztrált személyek is jelezzék a szervezőknél, hogy megérkeztek.

Regisztrálni a helyszínen lehet reggel 9 és fél 1 között! A csoportok, párok, és egyedül érkező táncosok külön-külön kell majd regisztráljanak, a könnyebb regisztrálás és a táncos párkeresés érdekében.

Népviselet nem kötelező, viszont akinek van, vagy be tudja szerezni, azt kérjük, abban jöjjön. Ha nincs viselet, akkor polgári öltözet is jó lesz.

Az oktatóvideó segítséget nyújt azoknak, akik nem tudnak csárdást táncolni, de aki tud és úgy érzi, nem képes megtanulni ezt , az is jöjjön és táncoljon.

A rekord elérése érdekében várunk minden táncost, tánccsoportot, amatőr néptánckedvelőt, hagyományait ápolni kívánó székelyt.

Az esemény védnöke Bajtai Erzsébet, Magyarország bukaresti nagykövetének felesége.

Táncoljunk hát együtt 2012. július 28-án, 13 órától Gyergyószentmiklós Főterén!

http://www.gyergyoicsardas.ro/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s