Folytatják a városfejlesztési programokat

Folytatja városszépítő beruházásait Gyergyószentmiklós önkormányzata – az idei tervek a főtéri park, gyalogjáró felületek és középületek felújítását, illetve a Szent István tér rehabilitációjának elkezdését célozzák.

Átalakul a Szent István-templom környéke

Megtörtént a közbeszerzés, a Fundamenta Kft. végezheti el a gyergyószentmiklósi Szent István tér átalakítási munkálatait. A kivitelezési szerződés aláírására hétvégén kerül sor, ezt követően elkezdődnek az 1 millió lej összértékű beruházás munkálatai – tájékoztatott Mezei Dénes Emőke, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. A tér rehabilitálása több fázisban valósul meg, a programot 2014 augusztusáig kell befejezni. Az idei költségvetésből erre a beruházásra elkülönített 100 ezer lejből a régi szegélykövek és járdák felszedését, a templom és a körforgalom közötti területen új járda kialakítását, illetve tisztítási munkálatokat végeznek el. „A járdakő lerakását egyelőre elkezdjük, a rendelkezésre álló anyagi keret függvénye, hogy mennyit sikerül ezzel haladni. Ha lesz rá mód, további összegeket különítünk el a projektre, ez határozza meg, hogy idén milyen mértékben haladunk a munkálatokkal” – mondta el portálunk megkeresésére Nagy Zoltán alpolgármester. Ismertetése szerint további lépésekben kerül sor a zöldövezetek kialakítására, az utcabútorzat elkészítésére, kihelyezésére, illetve – a munkálatok végeztével – a Szent István-szobor felállítására. A tervek több mint 2000 négyzetméter zöldövezet kiépítését, 3000 négyzetméter térkő elhelyezését tartalmazzák, az utcabútorzatot pedig pergola, különböző méretű padok, információs táblák, szemeteskosarak fogják képezni.

Átalakítás alatt az esketőterem

Méltó környezet a „boldogító igennek”

A város központjában zajló „szépítkezést” a Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozója előtt befejezik – szögezte le Nagy Zoltán. A volt moziépület homlokzatának felújítását május elején kezdték el, a közel 178 ezer lej értékű „arculatváltást” jövő hét vége előtt már megszemlélhetik a járókelők. Igyekeznek befejezni az eskető terem felújítását is, a tervek szerint jövő hét végén ismét a régi helyen, ám az eseményhez méltó körülmények között történhetnek a házasságkötések. A Kárpátok utcai épületrész rendbetételére 135 ezer lejt fordított a város önkormányzata, az összegből fedezik a fal- és padlójavításokat, felújítják a villamossági hálózatot, bútorzatot, technikai felszereléseket, dekorációs tárgyakat vásárolnak, megoldják a termek világítását, átalakítják, bővítik a mellékhelyiségeket.

A napokban befejezik a főtéri járdaszakasz felújítását

Jövőben folytatják a park felújítását

A központi parkban is napokon belül befejezik a munkálatokat, hogy a Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozóján már egy szebb és rendezettebb városkép fogadja a hazaérkezőket. A park felújítása részletekben fog megtörténni, idén csak a Márton Áron utca felőli részét teszik rendbe, jövőre várható a munkálatok folytatása. A felújított parkrész ideiglenesen kaviccsal van lerakva, a későbbiek folyamán kőlapok fogják díszíteni. „Ez 2–3 évbe is beletelhet. Hatalmas beruházás, a megvalósításához pályázati forrásokat keresünk” – mondta az alpolgármester. Szintén a világtalálkozóig tervezik befejezni a főtéren elkezdett járdajavítást is, ezután pedig nekilátnak a Fürdő és a Kossuth Lajos utca közötti járdaszakasz felújításának.

A víz- és szennyvízcsatorna felújítása miatt felfüggesztették a Bucsin negyed vége és az állomás közötti járdaszakasz felújítását, amint a közművesítési munkálatokkal végeznek ezen a városrészen, folytatódik a járdajavítás. A szegőkkel már kirakott járófelületre aszfalt kerül – közölte Nagy.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s